7 oktober 2024

TMA Multimodel neemt terminals Utrecht en Lelystad over van Pouw Groep

TMA Multimodal BV neemt Container Terminal Utrecht BV en CTU Flevokust BV over van de Pouw Groep. Het bedrijf versterkt met de aankoop van beide terminals haar positie in het multimodale transport van containers. Utrecht en Lelystad liggen al op bestaande routes van TMA.

In Lelystad verwacht TMA een enorme groei van bedrijvigheid en nieuwe logistieke activiteiten door de komst van een aantal interessante bedrijven in dit industriegebied. Zelf wil TMA een agri-hub voor aardappelen en uien opzetten in de hoofdstad van Flevoland. De terminal aan het Amsterdam-Rijnkanaal in Utrecht ligt op een belangrijk industrieterrein waar het potentieel van omringende bedrijven al heel groot is.

Meer vaarbewegingen
TMA verwacht door de overname het aantal vaarbewegingen tussen de inland-terminals en Rotterdam verder te verhogen, wat het bedrijf bestempeld als ‘goed nieuws’ voor bestaande klanten. De schaalvergroting betekent ook een verbetering van het netwerk en een kans om beter in te spelen op uitdagingen als digitalisering, verduurzaming en arbeidstekorten.

Kansen
TMA Multimodal-directeur Rens Rohde meldt verheugd te zijn met de aankoop van beide terminal en kijkt uit naar de kansen die de uitbreiding TMA’s mulitmodale netwerk biedt.

Deel dit artikel