En die afstand wordt straks qua vervoer volledig emissieloos overbrugd over water en via elektrisch aangedreven trucks en bestelwagens. De hub wordt over 1,5 jaar opgeleverd en verrijst momenteel in de haven aan de Ankerweg. Bedenker en initiatiefnemer is onder andere Wim Beelen van het gelijknamige bedrijf dat zich bezighoudt met het recyclen van bouw- en sloopreststromen en verwerken van bedrijfsafval.
“Dit is een moment waar we erg naar uitgekeken hebben”, aldus Beelen. “Mijn visie wordt nu werkelijkheid. Elke millimeter is uitgedacht. Bedrijven van de toekomst hebben hier alle ruimte om te groeien op manieren die niet eerder mogelijk waren. Ik ben ontzettend trots.” De stadshub maakt snelle, schone logistiek mogelijk van en naar Amsterdam en is met name interessant voor de e-commercesector en pakketdiensten. Ook biedt het een uitkomst voor partijen in de bouw en offline retail.
Emissievrij vervoer
Amsterdam Logistic Cityhub is ontworpen om het laatste stukje vervoer naar de stad te verkorten en biedt het hoofd aan de toenemende drukte en gebrek aan ruimte in en rondom onze hoofdstad. Met meer dan 220.000 m2 aan duurzame totaaloplossingen en de locatie in de haven van Amsterdam en de ringweg A10, biedt de stadshub alle ruimte voor nieuwe vormen van 100% emissievrij transport over land en water. Voor maximale duurzaamheid worden zonnepanelen en windturbines op de locatie gerealiseerd.