21 augustus 2024

365 dagen voor 10e editie SAIL 2025

De organisatie van SAIL presenteerde deze week de belangrijkste highlights van het evenement voor het oog van sponsors, partners en relaties. Dat was precies 365 dagen voor de start van het evenement op 20 augustus 2025.

Het evenement valt precies in het jubileumjaar van de stad en wordt algemeen beschouwd als het hoogtepunt van de vieringen rond het 750-jarig bestaan. Eerste wapenfeit tijdens de kick-off is de introductie van de speciale SAIL-app, de online omgeving waar je alle actuele informatie over het evenement kunt vinden. De plek ook waar je alles kunt boeken. Ook presenteerde de organisatie de actuele stand van zaken aangaande de hoofdsponsors van dit moment: Heineken, Booking.com, KPN, Vastgoedbedrijf Heren2, Tommy Hilfiger en Sligro.

Nieuwe huisstijl
SAIL introduceerde op de goedbezochte kick-off party in Het Scheepvaartmuseum ook een nieuwe huisstijl; dynamischer en flitsender dan voorgaande edities. Met name ook om de aantrekkingskracht onder jonge mensen te vergroten. Leading in de campagne van SAIL is de pay-off ‘make a wave’. Deze slogan wordt veelvuldig gebruikt op social media en dient als katalysator voor iedereen om zich op welke wijze dan ook aan te sluiten bij het evenement.

Schepenaanbod
Inmiddels hebben diverse schepen hun komst naar Amsterdam bevestigd. Waaronder de Peruaanse B.A.P. Uniòn, Duitse Alexander Von Humboldt II, Franse Belem, Uruguayaanse Capitán Miranda en het vlaggenschip, Clipper Stad Amsterdam. Over een jaar meren de meeste schepen af in de IJhaven, tijdens SAIL de Oranjehaven getiteld. In het kader van de spreiding zullen er ook op andere plekken aan het IJ schepen worden afgemeerd, waaronder bij DAMEN Shiprepair.

SAIL-app
Voor het eerst in het bestaan van SAIL lanceert de organisatie een officiële eventapp ‘Sail Amsterdam’. Deze is vanaf heden te downloaden in iedere app store. In de app volg je je favoriete schepen, bekijk je het programma, tref je de SAIL-playlist en koop en bewaar je je vaartickets.

Prins Maurits van Oranje
SAIL-beschermheer Prins Maurits van Oranje heeft hoge verwachtingen van de 10e editie van SAIL. Hij luidde tijdens de kick-off omringd door vrijwilligers, havenwethouder Hester van Buren, SAIL-voorzitter Johan de Waard en SAIL-directeur Mitra van Raalte de bel als symbolische start van het SAIL 2025-jaar. “Alle vertrouwen in het team, de vrijwilligers en alle partners, het belooft een waanzinnige editie te worden,” aldus de Prins.

Deel dit artikel